Kvinnors trygghet och hälsa har sammanfört Nordens ledande personsäkerhetsföretag Axel Group och intimvårdsbolaget Ellen i ett unikt samarbete genom Feronia.

I anslutning till årets Feronia-auktioner, som samlar in pengar till förmån för våldsutsatta kvinnor och barn på Sveriges kvinnojourer, hörde Ellen av sig till Axel Group med ett erbjudande. Som en välgörande julklapp till utsatta kvinnor ville de skänka veganska och dermatologiskt testade intimvårdsprodukter till Feronia.

Klockren kombination

”Både vi och Ellen brinner för att förbättra kvinnors rätt till trygghet och hälsa, och därför kändes det här samarbetet som en klockren kombination.  Vi har ett växande nätverk av kvinnojourer som vi stöttar på olika sätt, och Ellen ville säkerställa att deras gåvor skulle nå fram till dem som verkligen behöver”, förklarar Johannes Jacobsson, vd Axel Group.

Feronia är ett insamlingsprojekt som startades av Johannes Jacobsson och hans medarbetare våren 2018. Axel Group jobbar med personsäkerhet, och hjälper ett antal kvinnojourer med främst personlarm. Efter att på så vis kommit i kontakt med ett antal kvinnojourer växte känslan av att vilja göra mer.

Kvinnohälsa i fokus

Ellen är ett företag som erbjuder unika och skonsamma intimvårdsprodukter. I grunden finns ett starkt engagemang för kvinnohälsa och man har bland annat lanserat hjärteprojektet Ellens Intimvårdsskola med syfte att informera, utbilda och inspirera runt intimhälsa.

”Vi vill skapa debatt, slå hål på myter och sudda ut tabun i ett viktigt ämne för kvinnor i alla åldrar. Det Ellen uppskattar med Feronia är deras initiativtagande till samarbeten och insamlingar för att hjälpa kvinnojourer att ge barn och kvinnor i alla åldrar stöd och trygghet. Det här är ett behov som finns varje dag, året om. Det här är kvinnor och barn som tvingats fly och släppa allt för sin egen säkerhet. Hygienartiklar och underkläder som många tar för givet är inte självklart för alla, därför är också detta ett extra viktigt bidrag till kvinnor i utsatta situationer”, säger Charlotta Nilsson, vd Ellen AB.

Coronakrisen har slagit hårt mot kvinnor och barn i utsatta situationer, och Sveriges tjej- och kvinnojourer har en lika viktig som utmanande uppgift. Om ni också vill stötta Feronia, hör av er eller gå in på Feronia.se.

God jul och gott nytt år!