Med start idag testar Axel Group ett nytt grepp för att Coronasäkra produktionsavdelningen; 6 timmars arbetsdag och skiftarbete för att både skydda medarbetarna och minska påfrestningen på samhället i Coronatider.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Merparten av produktionsavdelningen har inte möjlighet att jobba hemifrån, men på det här viset kan vi i alla fall se till att kollegorna slipper trängas i rusning på väg till och från jobbet. Var och en får också större möjligheter att ta ansvar genom att exempelvis handla mat eller träna på dagtid när det är mindre trängsel, förklarar Johannes Jacobsson, vd för Axel Group.

Arbetstidsomläggningen sker initialt under en testperiod fram till mitten av januari, med  förhoppning om en förlängning vid positivt utfall.

– Vi har ett grymt gäng på vår produktionsavdelning, och det är de som servar våra kunder och ser till att de är så nöjda som de är. Med 6-timmarsdagar tror vi att motivationen kan öka ytterligare, vilket kan behövas i dessa prövande tider, slår Johannes Jacobsson fast.