Axlås Solidlås har bara nyckelmedarbetare

Först ut i vår intervjuserie har vi pratat med Johan Uddén från anrika Axlås Solidlås. Med närmare 70 förstklassiga medarbetare har bolaget under sin sekellånga historia utvecklat en gedigen kunskap om lås, larm och passérsystem. Bland kunderna finns både det stora företaget och den privata bostadsägaren välrepresenterad. Johan Uddén tog den långa, lärorika vägen till chefsstolen. Han gjorde praktik på ett säkerhetsföretag när han läste till elektriker, och fastnade. Sedan dess har han haft alla möjliga tjänster, alltid inom säkerhetsbranschen. För Johan är personalens förutsättningar och möjligheter helt avgörande, och han tror på att alltid kombinera ansvar med lika stora befogenheter.

Känner du dig som en chef?

För mig är det viktigt att vara en i teamet. Alla har olika roller men det är tillsammans vi skapar något som verkligen gör skillnad. I Norge används begreppet Daglig Leder, jag tycker det låter bra. Att man är med i vardagen och leder gruppen.

Jag tror på att föregå med bra exempel. Att försöka hitta varje individs styrkor. Att omge mig med personer som dockar i vid mina tillkortakommanden. Det absolut roligaste är att se personer växa och att vi utvecklar bolaget tillsammans

Vilka kunskaper om ledarskap och entreprenörskap tror du att man bara kan få genom erfarenhet? Vad önskar du att du hade velat veta när du började?

Att alla delar är lika viktiga för att helheten ska bli bra. 1+1 är verkligen 3, om man får ihop rätt team. Det gäller internt, men även i kundrelationer – alla affärer ska ha två vinnare.

Axlås Solidlås ingår i Proserokoncernen, precis som Axel Group och 29 andra företag. Tillsammans har vi en enorm kunskap och kompetens inom säkerhetsbranschen. Genom ett antal intervjuer med några av bolagens ledare ska vi utforska den. Missa inte nästa del i vår intervjuserie!