– Alla tror att det är de stora bolagen som ska rädda situationen, men det är inte där det börjar. Man måste börja med SME-bolagen.
Det menar Joachim Källsholm, avgående vd för ett av Sveriges största företag, bevakningsjätten Securitas, som deltog i Småföretagarsnack på Gripsholm med Axel Groups Johannes Jacobsson och Hanna Stenvall på måndagen.

– SME-segmenten attraherar mig egentligen mer än storföretagardrift. Det finns en helt annan sensitivitet i små bolag – man kan nå medarbetarna snabbare, fatta beslut snabbare, samtidigt som man är mer sårbar, säger Joachim Källsholm.

Han förklarar att intresset för mindre bolag har vuxit fram i kontakten med kunder som är SME-företag. Han har på nära håll sett hur fantastiskt bra det kan gå ena dagen, och hur snabbt det plötsligt kan vända dagen efter.

– Jag tror att många glömmer bort att de flera företagen är SME-företag, och att det är de som ser till att storföretagen kan fortsätta sin tillväxt, konstaterar han.

– Jag är vd för ett bolag med relativt få anställda, och Joachim för ett bolag med väldigt många anställda. Det blir tydligt för mig hur stora likheterna är, och hur viktig lyhördheten är oavsett storleken på personalstyrkan. Vi representerar två företag som kommer att lyckas ta sig ur krisen – och där lyhördhet och kontakt med medarbetarna är oerhört viktigt för att klara det, säger Johannes Jacobsson.

Frågan är om företagandet ökar eller minskar med Corona, de åtgärder som sätts in nu avgörs hur det ska utvecklas, konstaterar Joachim Källsholm och Johannes Jacobsson. De ser båda en risk i att mångfalden kommer att minska när de som är sist in på arbetsmarknaden är de som slås ut först.

–  Mycket som görs nu vittnar om panik, som korttidspermitteringsbidraget som har ändrats flera gånger på två månader till exempel. Vi behöver mer genomtänkta åtgärder, anser Joachim Källsholm.

Man saknar också en prognos från alla svenska företag som beviljas statliga stöd idag, där de berättar när de räknar med att kunna betala tillbaka det de har fått i bidrag nu.

– Jag tror det skulle vara en viktig signal, och rent krasst säkerställa att vi inte slösar bort skattemedel. Om ni inte kunde få till marginaler före Corona, hur ska ni kunna fixa det här efter Corona? undrar Johannes Jacobsson.

Joachim Källsholm har jobbat inom Securitas i 36 år, varav 32 i chefsposition. Han inledde som ”semesterfågel” i Norrköping i sin ungdom, med inställningen att det bara var ett tillfälligt jobb. De senaste 10 åren har han suttit på vd-posten, en post han i början av året meddelade att han lämnar under 2020. I samma veva som han meddelade sin avsikt att avgå, startade han ett eget bolag – en förberedelse inför nästa steg, även om han initialt stannar i koncernen. Han beskriver sig själv som en envis, extremt passionerad person som älskar människor och alltid är tillgänglig:

– Det bor en grundmurad tävlingsmänniska i den här kroppen. Jag vill göra skillnad, och jag vill att det ska synas att jag gör skillnad. Det jag är mest stolt över efter drygt tio år som vd är att jag har fått leda 10 000 människor som gör skillnad varje dag. Det är häftigt! konstaterar han.

Securitas-vd:n meddelade sin avgång strax efter de uppmärksammade vapenstölderna i Regeringskansliet som snabbt blev en mediestorm. Och kvällspressen var inte sena att dra sina egna slutsatser. Joachim Källsholm själv bemötte lösryckta halvsanningar och rena lögner som florerade direkt och på sitt eget personliga sätt.

– I det fallet hade jag lagstöd, jag fick inte prata om att vi har det objektet. Jag skrev ett statement som sa allt jag kunde säga, och bemötte lögner. Jag är ganska frispråkig, och har varit tydlig med att jag inte ska köra en Trump, men om jag vill säga något så går jag ut och skriver det. Du måste våga sticka ut och ta position.

Mycket har hänt under Joachim Källsholms tid vid rodret, inte minst när det handlar om kontakten med medarbetarna:

– Kommunikationer har ändrats otroligt mycket, man känner verkligen att man har med sig personalen på ett helt annat sätt. Och då menar jag inte att alla alltid håller med mig, jag uppskattar den raka kommunikationen även när jag får mothugg.

Han har som ambition att alltid vara tillgänglig, och är ständigt öppen för en direkt dialog med alla 10 000 medarbetare.

– Man måste vara speciell för att kunna jobba så, men hela min grundfilosofi går ut på att du alltid ska finnas där som chef. Jag skulle inte säga att familjen har kommit i andra hand, men jag har lagt mer tid på jobbet än på det privata sociala livet.

Johannes Jacobsson som har ett tiotal medarbetare, har av naturliga skäl möjligheten att ha en mycket nära kontakt med sin personal på daglig basis. Han sätter ett stort värde i att lyfta andra, och ser belöningen när han bidrar till att få medarbetare att växa och utvecklas.

– Mitt fokus är alltid att nå resultat, att sätta upp mål och nå dem. Jag vill att var och en känner att de är en del av att vi lyckas nå det resultat vi jobbar mot, oavsett om det handlar om ekonomiska mål eller något annat. Lyhördheten är viktig, jag ser till att lyssna och bilda mig en uppfattning innan jag tar nästa steg.

Förra veckan träffades Securitas ledningsgrupp på ett fysiskt möte för första gången sedan Covid-19 bröt ut i Sverige. Ett mötesrum för 50 personer arrangerades för att rymma 16 personer med Corona-distans.

– Coronakrisen har påverkat Securitas dramatiskt – och samtidigt väldigt lite. Det har varit tufft, men vi har ändå lyckats hålla verksamheten igång. Det är i sådana här lägen det blir tydlig om företaget är ett hopplock eller om man har fått ihop det till en enhet, konstaterar Joachim Källsholm.

De enorma prestigeuppdrag som för bara ett halvår sedan stärkte verksamheten, som exempelvis bevakningen på Arlanda, tynger idag. När flygbranschen stannade upp gav det effekter i många led.

– Min känsla är att vi trots allt klarat oss bra. Vi har insett att det funkar ju faktiskt, det innebär inte några större störningar – förutom psykosocialt – när folk sitter hemma.

Joachim Källsholm upplever att de nya förutsättningarna har gett honom en betydligt större tillit till sin personal.

– Vi måste bli mer flexibla i våra tankar nu. Många har vänt sig inåt och tittar bara i sin egen burk i kris, men man är nödd och tvungen att titta utanför boxen. Man får passa på att göra om stort. Jag tror inte man ha råd att vänta den här gången, slår Joachim Källsholm fast:

– I spåren av Corona blir vi alla så illa tvungna att tänka om för att kunna växa vidare. Betongarslen är den stora faran för företagen.

– Vi kommer att behöva vänja oss vid en högre prisbild generellt, tror Johannes Jacobsson.

– Dels har de flesta företag en hel del att ta igen och mindre marginal efter Corona. Dels är det viktigt att tänka på att den nya verkligheten innebär nya förutsättningar. Vi behöver anpassa oss och inse att vi också måste vara förberedda för nästa kris.