Imorgon är det första maj. En dag då de flesta av oss kan njuta av sovmorgon, ledighet, demonstrationer och manifestationer. Ypperliga tillfällen att vädra sin åsikt och stötta frågor man tror på. Kort sagt, en chans att utöva våra demokratiska rättigheter.

Vårvärmen och solskenet är på väg, men det politiska klimatet blir allt kyligare. Många politiker utsätts för hat och hot – och hot mot politiskt engagerade är hot mot demokratin. Det är enligt oss helt oacceptabelt, och vi har tagit fram en tjänst som heter Korttidslarm, speciellt för dig som snabbt behöver ett personlarm, men bara (förhoppningsvis!) ett kort tag. http://www.agabpersonlarm.se/korttidslarm/

Ikväll firar liten och stor, gammal som ung Valborgsmässoafton. Vi tänder både Majbrasan och grillen. I studentstäderna började firandet redan förra veckan, och många ungdomar (ung på pappret eller ung i sinnet) går ikväll ut för att ”göra stan osäker”. Här kommer några snabba tips på hur vi håller stan (och vischan!) trygg.

  1. Oresonlig och tjafsig? Man tycker olika. En del tycker saker som är helt absurda och ibland hoppar grodorna ur munnen i ett rasande tempo. Men eftersom du har rätt att tycka som du vill, har alla andra det också. Om du känner ett trängande behov att hota eller kränka en oliktänkande, slut ögonen och försök att komma på minst fem olika jättesöta djur. Hjälper det inte? Sluta prata med den oliktänkande och ring någon som du vet håller med dig.
  2. Håll koll på väder och vind! Det är bålet som ska brinna, inte hela parken och skogen. Torra, brinnande löv kan lätta flyga iväg. Självklart släcker vi ordentligt när vi eldat och grillat färdigt. Och kontrollera att ditt brandlarm fungerar.
  3. Rund om fötterna? Håll dig borta från både ratten och cykelstyret.
  4.  Brottsugen? Agera förebyggande! Rycker det i nävarna? Berätta för en vän att du känner dig lite slagsmålssugen och be om hjälp att hålla dig borta från eventuella frestande offer. Istället föreslår vi boxningssäcken eller ett parti ”Finns i sjön”.
  5. Minderårig? Matte är svårt och ibland blir det lite tokigt när det kommer till aktiviteter som kräver att man har åldern inne. Ring hem, föräldrar blir oftast så tacksamma för att du är så klok och ansvarsfull att du ber om hjälp att de helt glömmer bort eventuella regelbrott.

Och har ni några frågor om personsäkerhet, trygghet eller personlarm vet ni att vi finns på www.axel.se och 010 602 30 30.

Ha en jättefin Valborg och en riktigt härlig första maj, önskar vi på Axel Group AB.