Axel Group, Sveriges ledande leverantör inom personsäkerhetslösningar, går in på en ny marknad med en stororder på 1400 personlarm till en kund i Tyskland.

Axel Group ska leverera 1400 personlarm till en kund i Tyskland efter att bolagets partner i Holland, Secure2Go, vunnit en stor upphandling. För Axel Groups del innebär det att man etablerar sig på en helt ny geografisk marknad, och tydligt expanderar trots tuffa tider. Leveransstart är i augusti.

”Det är väldigt spännande att tillsammans med vår internationella partner Secure2Go få möjligheten att leverera våra personlarm och tjänster på en ny geografisk marknad i dessa tider. Vi ser att den position vi tagit som ledande inom personlarmssegmentet verkligen fått bra fäste och vi fortsätter vår utveckling framåt”, kommenterar Axel Groups vd Johannes Jacobsson.

I samband med inträdet på den tyska marknaden kommer Axel Groups egenutvecklade personlarmshanteringssystem ServiceDesk, som tillhandahålls till alla Axel Groups kunder, att översättas till tyska. Systemet finns idag på svenska, engelska och holländska.

”Nu har vi testat våra vingar i Tyskland, och det känns väldigt kul att vi klarar av att konkurrensutsätta oss på en mycket större marknad än vad vi har gjort tidigare. Det här är resultatet av hårt arbete och det bredare grepp om personsäkerhetstjänster som vi på Axel Group har tagit”, säger Johannes Jacobsson.

Axel Group har Sverige som hemmamarknad, och bedriver sedan tidigare verksamhet även i Norge, Danmark, Finland och Holland.

Axel Group är sedan våren 2019 en del av Prosero Security Group, Nordens största oberoende säkerhetsleverantör som förenar det mindre företagets snabbhet med den stora företagsgruppens trygghet.