Aktuellt

Bibliotek skaffar personlarm från Axel Group för att öka tryggheten hos anställda

22 mars, 2017

Efter att ett flertal incidenter där påverkade och hotfulla personer har tagit sig in på stadsbiblioteket i Karlskrona och Lyckeby har det nu köpts in personlarm för att skapa en tryggare arbetsmiljö för de anställda. 

– Vi har haft ett antal incidenter med framförallt narkotikapåverkade personer som har tagit sig in i lokalerna. Det har varit folk som har druckit sprit och vi har också hittat sprutor, och det gör att vi måste agera och helt enkelt se till att både personal och besökare känner sig trygga, säger bibliotekschef Detlef Barkanowitz.

Personlarmen är kopplade mot SOS Alarms larmcentral vilket innebär att den nödställde endast är ett knapptryck och ett par sekunder ifrån att få hjälp av utbildad personal, som i sin tur kan tillkalla på assistans i form av polis och/eller ambulans.

Samma dag som Sveriges radio var på plats på biblioteket så har en incident inträffat där en påverkad person har tagit sig in på bibliotekets barnavdelning.

Du kan läsa mer om reportaget från P4 Sveriges radio här

Axel Group fyller 7 år

18 mars, 2017

Idag har det gått hela 7 år sedan Axel Group startades. Det vill vi uppmärksamma med ett stort HIP HIP HURRA!

 

 

 

Tilda Henriksson ny medarbetare på Axel Group

14 mars, 2017

Nu förstärks Axel Groups support- och produktionsavdelning med ytterligare en medarbetare och vi hälsar Tilda Henriksson varmt välkommen till kontoret på Tobaksspinnargatan. Tilda har en tidigare bakgrund inom kundservice och orderhantering, vilket har legat till grund för hennes anställning på Axel Group.

Under sin korta tid på företaget har Tilda redan lyckats imponera på sina kollegor genom hennes höga arbetsmoral, noggrannhet och förmåga att ta sig an och lösa nya uppgifter.

Vi välkomnar Tilda med öppna armar och hoppas att hon ska trivas i sin nya roll.

Axel Group söker: Junior customer support specialist

22 december, 2016

Nu söker vi en Junior Customer Support Specialist med driv och engagemang som vill vara med och ge våra kunder en förstklassig upplevelse. Hos oss erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med ett sammansvetsat team. Med rätt inställning och vilja kommer du ha stora möjligheter att utvecklas inom en växande organisation med framåtanda!

 

Läs mer om tjänsten och hur du ansöker här

Axel Group levererar historisk leverans

29 november, 2016

Efter många möten, hårt arbete och en lång planering har vi idag äntligen levererat vårt första personlarmspaket som vi utvecklat och arbetat fram tillsammans med SOS Alarm.

Som en direkt följd av det allt hårdare samhällsklimat vi idag lever i, har vi upplevt ett kraftigt ökat behov av högkvalitativa säkerhetslösningar och tjänster hos våra kunder. Då vi arbetar mot både privat och offentlig sektor har vi en stor variation av kunder från en mängd olika branscher. Vad som är gemensamt för alla dessa är att kraven som ställs hela tiden ökar, både på oss som leverantör, våra tjänster och våra samarbetspartners. Man söker en helhetslösning. Under 2016 har behovet av PST™ (personlarm som tjänst) ökat markant och vi ser idag inga tecken på en avmattning i trenden, snarare tvärtom så ser vi att behovet av trygga, kvalitativa säkerhetslösningar kommer att fortsätta att öka under hela 2017 och framåt.

historisk-leverans

En historisk dag när de första paketen rullar ut från lagret.

Som Sveriges ledande leverantör inom personsäkerhetslösningar ställer också vi, precis som våra kunder, höga krav på våra leverantörer och samarbetspartners. Sedan början av 2015 har Axel Group fört nära diskussioner med SOS Alarm gällande hur vi på bästa sätt kan uppfylla och leva upp till de krav som marknaden och våra kunder kräver av oss idag. Dessa diskussioner resulterade i att vi, tillsammans med SOS Alarm, lanserade en paketlösning där hårdvara, tjänster och larmhantering har en synergieffekt.

Ända sedan starten av bolaget har Axel Groups målsättning varit att arbeta för ett tryggare samhälle och vi ser detta som en milstolpe och ett stort steg på vägen.

Nu blickar vi framåt mot nya utmaningar och vår ambition kommer även fortsättningsvis vara att axla den roll som Sveriges ledande leverantör inom personsäkerhetslösningar.

Axel Group vinner ännu en upphandling

10 oktober, 2016

Axel Group AB vinner ny upphandling av personlarm för Sveriges 14:e största kommun, Huddinge kommun. Vi är glada och ser fram emot att få samarbeta med Huddinge för att tillsammans skapa en tryggare arbetsplats för kommunens ca 6000 anställda.

Vi välkomnar Huddinge kommun som kund och ser fram emot ett fint samarbete under hela avtalsperioden.

Lanserar nytt personlarmspaket i samarbete med SOS Alarm

28 september, 2016

Pressmeddelande 2016-09-28, 14:00

Axel Group AB lanserar idag tillsammans med SOS Alarm en ny unik helhetslösning för personlarm, vilket innebär en paketering bestående av hårdvara, mjukvara och larmhantering. Paketeringen kommer att lanseras under SOS Alarms varumärke och omfattar flera valbara larmterminaler som levereras av Axel Group AB. Axel Group AB och SOS Alarms samarbete sträcker sig långt bak i tiden och detta är därför ett naturligt och nyttigt steg mot att förbättra och utveckla personlarmstandarden i Sverige.

– Att SOS Alarm valt att genomföra detta samarbete med Axel Group ser vi som en stämpel på att vi fortsatt är den leverantör som leder marknaden för personlarm, både när det kommer till kvalitet och utveckling. Kunderna har idag god kunskap om teknik och höga kvalitetskrav, de söker en komplett lösning som tillgodoser hela larmkedjan snarare än enskilda produkter. Därför ser vi detta samarbete som ett viktigt steg i rätt riktning mot att driva marknaden för personlarm till en ny nivå, säger Johannes Jacobsson, VD Axel Group AB

Planeringen inför lanseringen har varit en lång process och påbörjades redan i början av 2015. Efter ett stort antal möten och långvariga diskussioner är båda parter nu stolta över att äntligen få presentera samarbetet.

– Ett personlarm måste vara tryggt, enkelt att hantera och erbjuda flexibilitet för att passa olika kunders skiftande behov. Genom samarbetet kan vi och våra partners utveckla olika delar av larmkedjan för att tillsammans skapa en helhetslösning med flexibilitet, från hårdvara till larmcentralstjänsten, under SOS Alarms varumärke. Vår vision är att skapa ett tryggare Sverige för alla, säger Peter Söderlund, Verksamhetschef Säkerhet och Jourtjänster inom SOS Alarm.

För mer information kontakta:

Johannes Jacobsson, VD Axel Group AB

Tel: +46704626262

Axel Group AB är Sveriges ledande leverantör inom personsäkerhetslösningar. Vårt arbete utgår ifrån arbetsmiljölagstiftningens föreskrifter om Ensamarbete och Våld och hot i arbetsmiljön. Vårt fokus ligger i att leverera marknadens mest kompletta och kvalitativa personlarmspaket.

Vi har kunder i Sveriges samtliga 21 län och vid avtal med Axel Group AB tar vi ansvar under hela avtalsperioden och strävar alltid efter att kunden ska känna sig trygg med oss som vald leverantör. När kundavtalen är skrivna börjar våra åtaganden.

-Trygga arbetsgivare ger trygga medarbetare

www.personlarm.se

Anställer ny teknikspecialiserad säljare

20 september, 2016

Idag förstärker vi vårt team ytterligare då vi hälsar Conny Viklund varmt välkommen till Axel Group. Conny har flera års erfarenhet inom säkerhetsbranschen och anses vara en av de mest kunniga personerna i Sverige när det kommer till teknik & personlarm.

Conny kommer tidigare från SOS Alarm där han har varit partner- och återförsäljaransvarig. Han har under de senaste åren specialiserat och fördjupat sig på de tekniska aspekterna bakom personlarmen och skaffat sig en kunskap som väldigt få besitter. När Conny stöter på ett problem vill han inte bara lösa det, han vill även förstå exakt hur och varför problemet uppstått. Med andra ord, om du har en teknisk fråga angående ett personlarm, så är Conny rätt person att gå till.

Vi är glada över att ha med Conny på vår resa och är övertygade om att hans kompetens och erfarenheter kommer att förstärka vårt team ytterligare.

Conny Viklund, välkommen till kontoret!
Conny Viklund

Axel Group söker säljare

16 juni, 2016

Arbetsbeskrivning

Axel Group, Sveriges ledande leverantör inom Personlarm som tjänst™, fortsätter att expandera och söker nu en tjänstesäljare med fokus på långa kundrelationer. Du har i dina tidigare roller arbetat med tjänsteförsäljning, har vana från att driva parallella processer och genom effektiv säljplanering påvisat resultat både i siffror och din egen utveckling. I rollen hos oss är det viktigt att du har ett starkt driv och viljan/förmågan att arbeta strukturerat för att nå såväl korta som långa tillväxtmål.

Du kommer att vara mycket involverad i den dagliga försäljningen mot främst nya kunder och tillsammans med bolagets ledning ta fram nya sälj-/marknadsplaner. Du bidrar starkt till att utveckla försäljningsfunktionen, skapa en gynnsam affärskultur och till din hjälp har du säljstödsystem och starkt stöd från kollegor.

Din profil

Du har en 3-5 års erfarenhet från tjänsteförsäljning samt vana av att styra försäljningen mot realistiska mål. Du är en utpräglad genomförare som av egen erfarenhet vet att en optimistisk läggning i kombination med höga prestationsbehov leder till din framgång.

Du innehar B-körkort.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett fritt och omväxlande arbete i ett lönsamt företag där du blir en viktig person som tillsammans med oss övriga ska utveckla kundrelationer på bästa sätt. Vi skrattar och trivs tillsammans och vi drivs alla av nöjda återkommande kunder. Du utgår från vårt nyrenoverade kontor på Tobaksspinnargatan 3, Södermalm i Stockholm.

Du får en marknadsmässig lön och de arbetsverktyg du behöver för att bli framgångsrik med oss.

ÖVRIGT

Vi tillämpar kontorstider (08:00-17:00). Tjänsten är på heltid och förväntas starta hösten 2016.

Vi arbetar i Jeeves affärssystem och Microsoft Officepaketet (Office365).

Skicka din ansökan till: rekrytering@axel.se. Senast 2016-07-31.

 

För frågor om anställningen:
Johannes Jacobsson , 010-6023032

Axel Group siktar mot nya höjder

30 maj, 2016

Torsdagen den 27 maj var representanter från Axel Group tillsammans med en av våra samarbetspartners, Skydd & Säkerhet, iväg och testade våra flygkunskaper i en vindtunnel. Även om det stundtals var riktigt svårt att kontrollera sig själv i luften så måste vi erkänna att det var en otroligt rolig upplevelse.

Oavsett i vilken ålder du är så rekommenderar vi dig att testa på detta då de tar emot alltifrån 3-åringar till pensionärer.

Axel Group tackar Skydd & Säkerhet som tog med oss på denna fartfyllda upplevelse. Det var en helt fantastisk kväll!

Är du intresserad av att själv pröva på? klicka härJohannes flyger