När en dörr stängs – eller är väldigt trög och tung, öppnas en annan. Helst automatiskt. Christopher Lindberg längtade efter mer innovation, mer flexibilitet och kortare beslutsvägar. När han återvände till Sverige efter utlandstjänst i Försvarsmakten bestämde Christopher sig för att starta eget, och äntligen få utvecklas i den takt han önskade. Så grundades Open-Up, som är specialister på dörrautomatik och verksamma i Jönköping och Linköping. Open-Up är blandar nytänkande med erfarenhet, flexibilitet med att alltid följa regler och säkerhet. Trots att bolaget är ett av marknadens mest framgångsrika strävar Christopher Lindberg ständigt efter att lära sig mer.

Känner du dig som ”en chef”?

Nej, jag tänker aldrig ens i de termerna. Jag är bara en av alla drivna medarbetare. Skillnaden är kanske att jag alltid är mer eller mindre närvarande i bolaget, och aldrig riktigt slutar jobba.

Hur är man en bra ledare?

Man står längst fram med medarbetarna och är alltid beredd att skita ner sig. Begär aldrig något av en medarbetare som du inte är beredd att göra själv.

Vilken är den största utmaningen för ditt bolag?

Att fortsätta vara flexibla samtidigt som vi växer.

Vilka kunskaper om ledarskap kan man bara få genom erfarenhet?

Man kan endast lyckas om man misslyckas, anpassar sig och fortsätter att utvecklas. Företaget är organiskt och levande, det kräver att man är flexibel, anpassningsbar och följer med i utvecklingen.

Vill du veta mer om Open-Up kan du kontakta Christopher på 036 33 66 941 eller läsa mer på www.open-up.se . Precis som Axel Group och 29 andra företag är Open-Up del av Prosero Security Group. Tillsammans har vi en enorm kunskap och kompetens inom säkerhetsbranschen. Genom ett antal intervjuer med några av bolagens ledare ska vi utforska den. Missa inte nästa del i vår intervjuserie!