I andra avsnittet av vår intervjuserie har vi träffat Sören Lindberg, verksamhetschef på Telos Telemontage Örebro. Telos Telemontage har närmare 30 anställda, och arbetar med brandlarm, inbrottslarm, kamerabevakning och passersystem i Närke och Värmland.

Bolaget har funnits sedan 1958, och när de dåvarande ägarna sålde företaget 2011 slogs Telos i Örebro ihop med Telemontage i Karlstad, och bildade Telos Telemontage.

Hur hamnade du på din position?

Jag började som verksamhetschef i Örebro 2012, med uppdraget att bygga upp brandlarmsorganisationen och försäljningen av brandlarmsystem i och med att Telos Telemontage blev godkänd anläggarfirma för brandlarm i Örebro. Jag har varit verksam i branschen sedan 1985, och trivs med att jobba med brand och säkerhet, så valet var självklart när jag erbjöds utmaningen.

Känner du dig som ”en chef”, och vad är roligast med ditt jobb?

Jag känner mig som en av företagets många länkar, där alla är beroende av varandra i olika roller. Att leda bolaget ger tillfredsställelse då man ser sina kollegor växa i sina roller och ta ansvar för sitt arbete. Det är mycket kul att se utvecklingen hos personalen, vi strävar att ”ha kul på jobbet” och högt i tak.

Jag tror man är en bra ledare om man låter alla vara delaktiga i verksamheten, ta ansvar för sin roll och utvecklas i det man håller på med. Att skapa och underhålla tydliga riktlinjer och rutiner för vårt arbete är också viktigt.

De största utmaningarna är att hela tiden vara på topp, och se till så att hela gruppen trivs. Att hinna med det där som man så gärna vill hinna med, att ta sig extra tid med medarbetare ibland. Sen är konkurrensen i branschen stor så det är en utmaning att alltid prestera och ligga steget före våra konkurrenter, och att alltid ha nöjda kunder.

Det roligaste med att driva företaget är att ha bra medarbetare runt sig. Vi sätter alltid kunderna i första rummet, och att känna att vi verkligen lyckas där, och gör kunderna riktigt nöjda är väldigt roligt. Sen är det ju alltid kul när man får in nya jobb och kunder som man kämpat för att få under en längre tid.    

Avsluta meningen ”det går aldrig att vara en bra chef om…”

Det går aldrig att vara en bra chef om inte alla känner sig delaktiga och uppskattade, samt om det inte finns klara riktlinjer och rutiner i verksamheten.

Om du vill veta mer om Telos Telemontage kan du besöka www.telos-telemontage.se eller kontakta Sören på soren.lindberg@telos-telemontage.se

Telos Telemontage ingår i Proserokoncernen, precis som Axel Group och 29 andra företag. Tillsammans har vi en enorm kunskap och kompetens inom säkerhetsbranschen. Genom ett antal intervjuer med några av bolagens ledare ska vi utforska den. Missa inte nästa del i vår intervjuserie!